Фоча: Једанаестогодишњак спасио живот другарици

Давид Арсенић, једанаестогодишњи дјечак из Фоче јуче је спасио живот својој другарици Анђели, која се замало утопила у ријеци Ћехотини. Aнђела је почела да се гуши док је пливала у ријеци,а Давид је то примијетио и иако ситнији грађом од ње, надљудским напорима је извукао на обалу, јавља Омладински покрет из Фоче. Тада су и […]

четвртак, јул 16, 2015 / 12:54

Давид Арсенић, једанаестогодишњи дјечак из Фоче јуче је спасио живот својој другарици Анђели, која се замало утопила у ријеци Ћехотини.

Aнђела је почела да се гуши док је пливала у ријеци,а Давид је то примијетио и иако ситнији грађом од ње, надљудским напорима је извукао на обалу, јавља Омладински покрет из Фоче.

Тада су и остали купачи на купалишту у насељу Лазарево примијетили шта се дешава, пружили су помоћ малој дјевојчици и позвали хитну помоћ која је, срећом, брзо реаговала.

Сви у Фочи су одушевљени храброшћу малог дјечака, али великог хероја, Давида Арсенића. Давид похађа шести разред основне школе и радо се бави планинарством и спортом.

На питање портала Моја Херцеговина, шта су му рекли родитељи дјевојчице, одговорио је:

“Ништа нису рекли, само су плакали“.

Давид је испричао да је чуо како Анђела слабим гласом виче “упомоћ“ а успио је да је извуче као прави спасилац, једном руком држећи њу и њену главу изнад воде, а другом пливајући према обали ријеке – на којој је научио пливати као шестогодишњак.

"Ухватио сам је и изнио поред скакаонице, а са обале су ми довикнули да јој подигнем главу да се ни би угушила. Онда су дотрчали и извукли је на копно, пружили прву помоћ, а брзо је стигла и хитна", испричао је Давид.

Дјечак каже да му пријају похвале и да га сви зову јуначином и херојем, те да једва чека да поново види Анђелу, која би за неколико дана требало да изађе из болнице.

Један од очевидаца Младен Аврам каже да је дјевојчица спасена, захваљујући Давидовом брзом реаговању.

"Давид је наш херој, знам га од рођења, он је веома добар и спретан дјечак", истиче Аврам.

Немили догађај са срећним крајем догодио се јуче око 13.00 часова на купалишту испод стамбених зграда у фочанском насељу Лазарево.

Купање на Ћехотини данас је замијенио Аква парком у Фочи, чији радници с поносом истичу да ће Давид цијелу сезону имати бесплатан улаз.

 0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *