ФК Славија: Избјегли смо линч

Руководство Фудбалског клуба “Славија” из Источног Сарајева најоштрије је осудило напад и, практично, покушај убиства навијача овог клуба по повратку са утакмице против “Гошка” у Габели и затражило од полиције да хитно открије починиоце. “Сматрамо да је то организован злочиначки акт, а само пуком срећом девет младих људи избјегло је линч и губитак живота”, наводи […]

понедељак, септембар 17, 2012 / 16:54

Руководство Фудбалског клуба “Славија” из Источног Сарајева најоштрије је осудило напад и, практично, покушај убиства навијача овог клуба по повратку са утакмице против “Гошка” у Габели и затражило од полиције да хитно открије починиоце.

“Сматрамо да је то организован злочиначки акт, а само пуком срећом девет младих људи избјегло је линч и губитак живота”, наводи се у саопштењу овог клуба.

Навијачи “Славије” ниједним гестом током утакмице са “Гошком” нису увриједили било кога, и изузетно фер и коректно су бодрили свој клуб, због чега су аплаузом испраћени са стадиона у Габели.

Руководство “Славије” затражило је од полиције Херцеговачко-неретванског кантона да открије починиоце и да против њих буду предузете законом предвиђене мјере.

“Сматрамо да до починиоца овог покушаја убиства неће бити тешко доћи, јер су присталице ‘Славије’, бранећи голи живот, успјеле да запамте детаље у нападачкој групи”, наводи се у саопштењу које је потписао дикретор клуба Здравко Шавија.

Руководство “Славије” изразило је наду да ће Комитет за нормализацију стања унутар фудбалског спорта БиХ хитно реаговати и донијети нову одлуку о забрани доласка гостујућих навијача на утакмице.

“На жалост, то сигурно није одлука у интересу фудбала и правих навијача, али ако желимо да спријечимо вандализам и дивљаштво и евентуалне губитке живота, онда је то апсолутно једино могуће”, поручено је из “Славије”.

Руководство “Славије” је посебно захвалило домаћину на изузетно срдачном гостопримству и коректном понашању током боравка у Габели.

У близини Мостара синоћ је нападнут комби у коме се налазило девет навијача “Славија” из Источног Сарајева.

Напад се догодио на дијелу магистралног пута између мјеста Салаковац и Бијела, а комби се кретао у правцу Сарајева, будући да су се навијачи враћали са утакмице у Габели.

Према незваничним информацијама, нападачи су пресрели возило, разбили задње вјетробранско стакло и у комби убацили двије бакље. Након тога, побјегли су према сјеверу у смјеру Јабланице, док је комби у потпуности изгорио.

У нападу је повријеђен возач комбија, који је пребачен у клиничку болницу Мостар. Остали путници нису повријеђени и смјештени су у Полицијскуој станици Мостар Сјевер, гдје су им узете изјаве и чекају превоз кућама.0 КОМЕНТАРА

  1. На нашем веб-сайте вы в любое время имеете возможность смотреть сериалы и бесплатные фильмы онлайн, смотреть новинки кино без отправки смс в отличном качестве.
    http://www.music-seria.net.ru/user/wokigefa/
    [b]классика онлайн кино[/b], лучшее историческое кино онлайн, паук кино смотреть онлайн, кино онлайн кобра, 5 лучших фильмов онлайн [url=http://www.music-seria.net.ru/user/wokigefa/] страшное кино 3 смотреть онлайн[/url], группа кино слушать онлайн, [u]фантастика онлайн[/u], онлайн фильмы 2011

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *