Фискална провалија: Најлошија трговачка година у САД од 2008.

Овогодишња празнична продајна сезона за трговце у САД најтежа је од 2008. године, због чега су многи морали да понуде велику распродају и послије божићних попуста, надајући се да ће тиме продати нагомилану робу у складиштима. Аналитичари су увјерени да су ланци тржних центара "Волмарт" и "Гап" добро прошли током божићних акција и распродаја, али […]

четвртак, децембар 27, 2012 / 11:06

Овогодишња празнична продајна сезона за трговце у САД најтежа је од 2008. године, због чега су многи морали да понуде велику распродају и послије божићних попуста, надајући се да ће тиме продати нагомилану робу у складиштима.

Аналитичари су увјерени да су ланци тржних центара "Волмарт" и "Гап" добро прошли током божићних акција и распродаја, али тиме се не могу похвалити многи, попут књижара "Барнс" и "Нобл", те ланца робних кућа "Џеј Си Пени".

Акције малопродајних фирми су у паду, што је утицало на пад и индекса на берзама.

Аналитичари су нагласили да се очекивало да ће економски раст ове сезоне бити успорен и да су повећање у броју запослених у САД, те раст цијена некретнина помогли у порасту надања да ће бити избјегнуто најгоре.

Међутим, суперолуја "Сенди" захватила је источну обалу САД крајем октобра, а блага зима утицала је на пад продаје зимске одјеће, док су повећана и страховања да је опасност од "фискалне провалије" све реалније, што је утицало да предвиђања буду још песимистичнија.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *