Филм Вонг Кар Ваја отвара 63. Берлинале

Најновији филм хонгконшког редитеља Вонг Кар-ваја „The Grandmaster”, костимирана драма о животу легендарног кунг фу мајстора Ипа Мана, отвориће 63. Берлински филмски фестивал, објављено је на вебсајту фестивала. Вонг Кар-вај је такође и предсједник жирија овогодишњег фестивала и његов филм се приказује у званичној селекцији, али ван конкуренције, наводи се у саопштењу. „Заиста сам почаствован […]

четвртак, децембар 20, 2012 / 08:13

Најновији филм хонгконшког редитеља Вонг Кар-ваја „The Grandmaster”, костимирана драма о животу легендарног кунг фу мајстора Ипа Мана, отвориће 63. Берлински филмски фестивал, објављено је на вебсајту фестивала.

Вонг Кар-вај је такође и предсједник жирија овогодишњег фестивала и његов филм се приказује у званичној селекцији, али ван конкуренције, наводи се у саопштењу.

„Заиста сам почаствован позивом Дитера (Кослика, директора фестивала) да мој филм „The Grandmaster” учествује на 63. Берлиналу и отвори тај фестивал”, рекао је редитељ.

„То је пројекат из снова на коме сам радио много година и заиста сам срећан да могу да га представим у Берлину. Већ сам био врло нестрпљив да се вратим у Берлин као предсједник међународног жирија, а то што ће још „The Grandmaster” бити приказан чини све још посебнијим”, додао је он.

Ово ће бити међународна премијера филма у коме између осталих играју глумац Тони Леунг ("Расположени за љубав") и глумица Гонг Ли ("Збогом моја конкубино” и „Притајени тигар, скривени змај"). Филм излази у биоскопима у Кини 8. јануара.

На Берлинском фестивалу 2012. награду Златни медвед добио је филм браће Тавијани „Cesare deve morire”, слободна адаптација Шекспировог „Јулија Цезара”.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *