Филм Владимира Паскаљевића награђен у Швајцарској

БЕОГРАД – Дебитантско остварење Владимира Паскаљевића „Ђавоља варош” освојило је прву награду на 23. интернационалном фестивалу омладинског филма „Каштелинариа”, који се одржава у Белинцони (Швајцарска), саопштила је екипа филма.   Филм „Ђавоља варош” је добио награду „Три каштела” у конкуренцији филмова за младе старије од 16 година. У образложењу жирија је наведено да „Ђавоља варош” […]

понедељак, новембар 22, 2010 / 20:36

БЕОГРАД – Дебитантско остварење Владимира Паскаљевића „Ђавоља варош” освојило је прву награду на 23. интернационалном фестивалу омладинског филма „Каштелинариа”, који се одржава у Белинцони (Швајцарска), саопштила је екипа филма.

 

Филм „Ђавоља варош” је добио награду „Три каштела” у конкуренцији филмова за младе старије од 16 година.

У образложењу жирија је наведено да „Ђавоља варош” „на умјетнички узбудљив начин наглашава да сва дјеца треба да имају једнака права да се развијају и школују”.

„Однос између средине и културних вриједности изражен је на изузетно луцидан начин, док је редитељска интервенција дискретна, али сугестивна”, оцијенио је жири швајцарског фестивала.

Фестивал „Каштелинариа” додјељује и златни, сребрни и бронзани „каштел” у конкуренцији играних филмова за дјецу до 16 година.

Ова манифестација је посвећена филмовима који су прије свега намијењени младој публици и који се баве младима.

 Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *