Филм о руској снајперисткињи приказује се и у Украјини, под другим именом

У четвртак, 2. априла, у биоскопима у Русији и Украјини почиње приказивање руско-украјинског филма Битка за Севастопољ редитеља Сергеја Мокрицког. У украјинској верзији филм носи назив Несаломива. Основу сценарија чини дио биографије једне од најпознатијих снајпериста из Другог свјетског рата, хероја Совјетског Савеза, Људмиле Пављиченко. „У Украјини филм почиње да се приказује истог дана као […]

петак, април 3, 2015 / 01:02

У четвртак, 2. априла, у биоскопима у Русији и Украјини почиње приказивање руско-украјинског филма Битка за Севастопољ редитеља Сергеја Мокрицког. У украјинској верзији филм носи назив Несаломива.

Основу сценарија чини дио биографије једне од најпознатијих снајпериста из Другог свјетског рата, хероја Совјетског Савеза, Људмиле Пављиченко.

„У Украјини филм почиње да се приказује истог дана као и у Русији, али под другим називом – ‘Насаломива’. У обе земље филм дистрибуира филмска компанија ’20. век Фокс’. У Русији ће се приказивати у 2500 биоскопа, а у Украјини се такође планира масовна дистрибуција – у 200 биоскопа“, изјавила је продуцент Наталија Мокрицка за РИА „Новости“.

Снајпериста Пављиченко, која је ликвидирала 309 њемачких војника, позната је и по томе што је била прва совјетска држављанка која је посјетила Бијелу кућу у Вашингтону.

Већи дио радње филма одвија се за вријеме легендарне одбране Севастопоља 1941-1942. Филм је сниман у Севастопољу, као и у Кијеву, Одеси и граду Каменец-Подољски.  Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *