Филиповић: Хрватска је била агресор на БиХ

Академик Мухамед Филиповић изјавио је да је Хрватска била агресор на БиХ, као и да су изјаве хрватске предсједнице Колинде Грабар Китаровић у Канади незреле и дипломатски непримерене.

петак, децембар 2, 2016 / 10:53

Академик Мухамед Филиповић изјавио је да је Хрватска била агресор на БиХ, као и да су изјаве хрватске предсједнице Колинде Грабар Китаровић у Канади незреле и дипломатски непримерене.

Филиповић је рекао да „Хрвати хоће назор да буду некаква значајна чињеница у свјетском политичком животу“, а да не могу јер „једноставно немају ни морални ни психички капацитет“.

„Хрватска је била агресор на БиХ, а сада се јавља хрватска предсједница која налази нама мане и броји нам крвна зрнца“, рекао је Филиповић за ТВ1.

Он сматра бесмисленом тврдњу да Русија наоружава Републику Српску и да је то опасност по Хрватску, преносе „Независне“.

„Па нису ни у Републици Српској идиоти, они воде једну политику која се не може свиђати некоме, али свакако неће водити самоубилачку политику“, истакао је Филиповић. Он је додао да се Китаровићева или они који воде хрватску политику плаше повратка 200.000 Срба протераних из Хрватске.

Филиповић је оцијенио да Китаровићева вјероватно сматра да су овакви иступи Европи прихватљиви.

„Вара се у томе што не разуме да је Европи пре свега стало до добрих односа са Русима, па и са Србима и да Европа веома добро и веома интензивно ради да Срби уђу у ЕУ“, навео је Филиповић.

Он сматра да је комична и изјава Китаровићеве да ће да пошаље војску на границу с Русијом, као и изјаве премијера Хрватске Андреја Пленковића у Кијеву.

„Баш је Путина ујела муха шта ће Хрвати! Једном су Хрвати ишли на Црно море, ратовали против Русије, па се зна како су се провели“, додао је Филиповић.

Китаровићева је за часопис „Дифенс њуз“ изјавила да је БиХ политички нееманципована и нестабилна земља, у којој се ислам мијења и постаје радикализован.
 

 Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *