ФИФА упозорила навијаче: У Бразилу вам неће бити као у Њемачкој

Генерални секретар ФИФА рекао је да хиљаде навијача никако не смију олако да схвате социјалну ситуацију у Бразилу на предстојећем Свјетском првенству. Секретар ФИФА Жером Валк упозорио је да навијаче у Бразилу очекује велика удаљеност између градова, лош транспорт, криминал и прескупи хотели. – У Бразилу нећете моћи радити скоро ништа од онога што сте […]

уторак, мај 13, 2014 / 08:38

Генерални секретар ФИФА рекао је да хиљаде навијача никако не смију олако да схвате социјалну ситуацију у Бразилу на предстојећем Свјетском првенству.

Секретар ФИФА Жером Валк упозорио је да навијаче у Бразилу очекује велика удаљеност између градова, лош транспорт, криминал и прескупи хотели.

– У Бразилу нећете моћи радити скоро ништа од онога што сте могли на Мундијалу у Њемачкој 2006. године. Не можете доћи аутомобилом и спавати у њему, као ни у парку, јер је зима. Не можете ни путовати возовима, јер ти градови нису повезани возом – рекао је Валк.

Он је додао да његова велика брига нису ни репрезентације, ни званичници, већ навијачи, јер како је рекао, њима ће бити најтеже.

У Бразилу су прошле године уочи и током Купа конфедерација одржавале масовни социјални протести. Социјалне побуне почеле су због повећања цијена јавног превоза, а настављени су као израз општег незадовољства због великих пореских оптерећења, корумпираности политичара, лошег стања здравства и образовања, као и великог новца уложеног за организовање Мундијала.

Домаћин је свих 12 стадиона на којима ће се играти утакмице требало да заврши до почетка ове године, али локални организатори су на вријеме окончали градњу само шест терена.

Свјетско првенство у Бразилу одржаће се од 12. јуна до 13. јула, а први меч одиграће домаћин такмичења и Хрватска на стадиону Коринтијас арена у Сао Паолу.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *