ФИФА против расизма: Новац не помаже

Потпредсједник Свјетске фудбалске организације /ФИФА/ Џефри Веб жели оштрије казне за расизам, укључујући избацивање екипа у нижи ранг или потпуно елиминисање са великих такмичења. Веб, шеф групе за борбу против расизма, сматра да финансијске санкције нису довољне и да се мора водити политика "нулте толеранције" према овој појави. "Уз оволики новац који се обрће у […]

недеља, март 3, 2013 / 20:33

Потпредсједник Свјетске фудбалске организације /ФИФА/ Џефри Веб жели оштрије казне за расизам, укључујући избацивање екипа у нижи ранг или потпуно елиминисање са великих такмичења.

Веб, шеф групе за борбу против расизма, сматра да финансијске санкције нису довољне и да се мора водити политика "нулте толеранције" према овој појави.

"Уз оволики новац који се обрће у фудбалу, мислим да новчане казне не функционишу", рекао је Веб, пренио је Би-Би-Си.

Он планира састанак са жртвама расизма и починиоцима расистичких испада током предстојеће посјете Енглеској, у чијој се Премијер лиги ове сезоне десило већ неколико расистичких испада међу играчима.

ФИФА је Вебу дала задатак да састави нови правилник о казнама, уз разматрање избацивања екипа са такмичења попут Свјетског првенства.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *