ФИФА и Косово: И Србија се пита кад њено срце жели да игра

Извршни одбор Фудбалског савеза Србије саопштио је да то тијело Косову мора да да агласност ако жели да игра утакмице на територији Косова и Метохије. "Љубазно вас обавјештавамо да се на састанку Извршног комитета ФИФА, одржаном у Токију 14. децембра 2012. године, расправљало о модалитетима спровођења одлука Извршног комитета ФИФА од 21. маја 2012. по […]

субота, децембар 22, 2012 / 20:15

Извршни одбор Фудбалског савеза Србије саопштио је да то тијело Косову мора да да агласност ако жели да игра утакмице на територији Косова и Метохије.

"Љубазно вас обавјештавамо да се на састанку Извршног комитета ФИФА, одржаном у Токију 14. децембра 2012. године, расправљало о модалитетима спровођења одлука Извршног комитета ФИФА од 21. маја 2012. по питању пријатељских утакмица Фудбалске федерације Косова.

Извршни комитет ФИФА је одлучио да се утакмице не играју са националним симболима и да се утакмице не играју на територији Косова без претходне ауторизације ФСС. Ова одлука важи и одмах се примјењује за омладински, аматерски, женски и клупски фудбал", пише у писму које је из ФИФА достављено у ФСС.

ФСС наовди да то практично значи да је за сваку утакмицу коју желе да играју на територији Косова и Метохије, косовском савезу потребна сагласност од чланова ИО ФСС, док ће неке утакмице које буду играли у иностранству у категоријама млађих узраста, жена и клубова, морати да протекну без истицања било каквих националних обиљежја.

"ФСС ће и даље користити сва легитимна и правна средства у борби за очување и доследно поштовање основних начела статуса и УЕФА и ФИФА у циљу непримања у чланство такозване Фудбалске федерације Косова, а на бази чињенице да они нису чланови Уједињених нација. Већ средином јануара ће председник Томислав Караџић и генерални секретар Зоран Лаковић имати нове састанке на ту тему са надлежнима из УЕФА и ФИФА", наводи ФСС.0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *