Фиџи потукао Микронезију са 38:0. У фудбалу!

Фудбалска репрезентација Фиџија потукла је данас репрезентацију Федералних држава Микронезије са 38:0, што је свјетски рекорд у међународном фудбалу, саопштили су организатори Пацифичких игара. Фиџи је још у првом полувремену водио са 21:0, а његов фудбалер Антонио Туивуна сам је постигао десет погодака. Организатори су рекли да је данашњим резултатом потучен рекорд из 2001. године, […]

недеља, јул 5, 2015 / 20:25

Фудбалска репрезентација Фиџија потукла је данас репрезентацију Федералних држава Микронезије са 38:0, што је свјетски рекорд у међународном фудбалу, саопштили су организатори Пацифичких игара.

Фиџи је још у првом полувремену водио са 21:0, а његов фудбалер Антонио Туивуна сам је постигао десет погодака. Организатори су рекли да је данашњим резултатом потучен рекорд из 2001. године, када је Аустралија побиједила Америчку Самоу са 31:0 у квалификацијама подручја Океаније за свјетско првенство 2002.

Није, међутим, јасно да ли ће ФИФА признати данашњи рекорд, јер у Пацифичким играма учествују играчи који су млађи од 23 године, што је важило и за меч Фиџи – Микронезија. Иначе, Микронезија је већ претрпила један катастрофалан пораз у Пацифичким играма: њен први меч са Тахитијем завршио се неславним резултатом од 30:0.

У Пацифичким играма, које се завршавају 18. јула, надмећу се 24 репрезентације, углавном острвских земаља са Тихог океана. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *