Фестивал кратког видеа у Приједору

ПРИЈЕДОР – Приједорска „Галерија `96“ расписала је конкурс за учешће на првом фестивалу кратког видеа „3-300“ који би требало да буде одржан од 6. до 13. маја у оквиру обиљежавања Дана општине Приједор. Право учешћа имају сви који свој видео, урађен професионалном, полупрофесионалном или аматерском камером, фотоапаратом, мобилним телефоном или у комбинацији, а у трајању […]

среда, април 13, 2011 / 15:15

ПРИЈЕДОР – Приједорска „Галерија `96“ расписала је конкурс за учешће на првом фестивалу кратког видеа „3-300“ који би требало да буде одржан од 6. до 13. маја у оквиру обиљежавања Дана општине Приједор.

Право учешћа имају сви који свој видео, урађен професионалном, полупрофесионалном или аматерском камером, фотоапаратом, мобилним телефоном или у комбинацији, а у трајању од 3 до 300 секунди, доставе на адресу ове галерије до 4. маја.

Директор "Галерије `96" Тихомир Илијашевић рекао је да је до данас доспјело неколико радова и да се нада да ће до краја конкурса стићи довољно радова да би се могао одржати фестивал.

"Познајући наш менталитет, већина ће вјероватно радове предати на крају, пред само затварање конкурса", рекао је Илијашевић.

Тема је слободна, а осим видеа на ЦД-овима у два примјерка, приспјели радови морају садржавати и личне податке о аутору или ауторима.

"Сви приспјели радови ће бити приказани у `Галерији` од 6. до 12. маја, а најбољих 15 на завршној вечери 13. маја, када ће бити и додијељене награде за прва три мјеста од 500, 300 и 200 КМ, те умјетничка слика као награда публике", навео је Илијашевић.

У жирију фестивала су директор Народног позоришта РС, драматург Раде Симовић, академски сликар и режисер Зоран Радоњић и академски музичар и умјетнички фотограф Игор Мотл.

Адреса "Галерије `96" је Краља Петра Првог Ослободиоца бб, 79101 Приједор.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *