Фелпс остаје без медаља због рекламирања погрешних фирми?

Амерички пливач Мајкл Фелпс суочава се са могућом новчаном казном али и одузимањем медаља са Олимпијских игара у Лондону јер су незаконито објављене фотографије на којима се рекламира компанија која није била званичан спонзор ОИ. Фелпс би, ни крив ни дужан могао да настрада јер јесте он био манекен у новој реклами за модну кућу […]

недеља, август 19, 2012 / 11:17

Амерички пливач Мајкл Фелпс суочава се са могућом новчаном казном али и одузимањем медаља са Олимпијских игара у Лондону јер су незаконито објављене фотографије на којима се рекламира компанија која није била званичан спонзор ОИ.

Фелпс би, ни крив ни дужан могао да настрада јер јесте он био манекен у новој реклами за модну кућу "Луј Витон" али није поставио фотографије на интернет.

Према члану 40. олимпијског статута МОК-а, спортиста не смије да током такмичења али и у одређеном временском року после Игара да рекламира компаније које нису биле спонзори.

Како је МОК забранио појављивање спортиста на рекламама у периоду од 18. јула до 15. августа Фелпс ће бити на удару, јер су се фотографије на Интернету појавиле 13. августа.

Фотографије су дјело чувене уметнице Ени Либовиц која је овим поводом рекла да оне нису намерно објављене већ да су их без њеног и знања модне куће на Интернет окачила два фотографа која су била дио кампање.

Брзо се огласио и Фелпсов менаџер, Питер Карлајл, који тврди да нема разлога за бригу.

"Мајкл није прекршио статут МОК јер није он објавио фотографије и није их ауторизовао претходно. Нигдје се није потписао. Фотографије чак нису биле ни сређене за јавност", рекао је Карлајл.

Фелпс је у Лондону освојио четири златне и двије сребрне медаље и тако ушао у историју Игара као најтрофејнији спортиста икада са 22 одличја.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *