Фејсбуку би било боље без Цукерберга

Са новим великим падом вриједности дионица Фејсбука поставља се питање да ли оснивач те компаније Марк Цукерберг треба и даље да буде на позицији директора? Дионице Фејсбука од изласка на њујоршку берзу у сталном су паду, а од иницијалне понуде од 38 долара по дионици изгубљено је готово двоструко, тако да дионица тренутно вриједи само […]

понедељак, август 20, 2012 / 13:59

Са новим великим падом вриједности дионица Фејсбука поставља се питање да ли оснивач те компаније Марк Цукерберг треба и даље да буде на позицији директора?

Дионице Фејсбука од изласка на њујоршку берзу у сталном су паду, а од иницијалне понуде од 38 долара по дионици изгубљено је готово двоструко, тако да дионица тренутно вриједи само 20 долара.

Медији наводе да је Цукерберг визионар друштвених медија, али и новајлија када је у питању управљање велике компаније, због чега би можда на чело Фејсбука требало довести искуснијег директора.

“У том сценарију Цукерберг би остао креативна снага за подстицање техничких иновација Фејсбука, али би 28-годишњак предао титулу директора неком ко је погоднији за контролисање операција и успостављање односа са ситним инвеститорима, али основним дужностима за које је Цукерберг показивао премало апетита или склоности “, пише ЛА Тајмс.

На посљедњи пад вриједности дионица утицало је то што је истекла забрана продаје дионица првим великим акционарима Фејсбука.

Велики број понуђених акција на берзи показује да су се неки од првих инвеститора жељели што прије да се повуку из компаније.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *