Фејсбуков власник дао акције у добротворне сврхе

Директор „Фејсбука“ Марк Зукерберг поклонио је акције своје компаније у вриједности од пола милијарде долара добротворној организацији која се бави програмима образовања и здравствене заштите. Зукерберг и његова супруга Присила дали су 18 милиона "Фејсбукових" акција Друштвеној фондацији Силиконске долине. "Прије двије године, Присила и ја смо потписали обећање да ћемо већи дио новца који […]

четвртак, децембар 20, 2012 / 10:29

Директор „Фејсбука“ Марк Зукерберг поклонио је акције своје компаније у вриједности од пола милијарде долара добротворној организацији која се бави програмима образовања и здравствене заштите.

Зукерберг и његова супруга Присила дали су 18 милиона "Фејсбукових" акција Друштвеној фондацији Силиконске долине.

"Прије двије године, Присила и ја смо потписали обећање да ћемо већи дио новца који зарађујемо давати у добротворне сврхе. Како би се положили темељи нових пројеката, дали смо 18 милиона акција Друштвеној фондацији Силиконске долине", написао је Зукерберг на својој страници на "Фејсбуку".

Акцијама "Фејсбука" данас се на берзи тргује по цијени од 27,76 долара.

Зукерберг је један од 12 америчких милијардера који су обећали да ће уложити већи дио свог богатства у добротоворне акције.

Његов први пројекат ове природе било је улагање 100 милиона долара у програм реформисања угроженог школског система у Њуарку, у држави Њу Џерси.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *