Фејсбук увео одговоре на коментаре

Друштвена мрежа коначно је појединим корисницима омогућила опцију одговора на коментаре, преко Риплај линка. У првој фази одговори на коментаре биће омогућени само на страницама познатих компанија, робних марки, медија, појединаца са више од 10.000 пратилаца и познатих личности. Фејсбук је потврдио да је набројаним профилима ова опција доступна од 25. марта, а обични корисници […]

среда, март 27, 2013 / 09:19

Друштвена мрежа коначно је појединим корисницима омогућила опцију одговора на коментаре, преко Риплај линка.

У првој фази одговори на коментаре биће омогућени само на страницама познатих компанија, робних марки, медија, појединаца са више од 10.000 пратилаца и познатих личности. Фејсбук је потврдио да је набројаним профилима ова опција доступна од 25. марта, а обични корисници ће на њу морати да сачекају још неколико недеља.

Ситуација са одговарањем на коментаре сада је таква да када се одговори на неки коментар на Фејсу одговор се смјешта испод свих претходно унијетих коментара. При томе, да би се знало да се одговара тачно одређеној особи морате да се користи @Име_особе_на_Фејсу опција, што успорава комуникацију.

Увођењем нове опције коментари се, користећи ново Одговори дугме, смјештају одмах испод коментара на који се одговара и он се увлачи за пар милиметара удесно. Одговори дугме се налази одмах до Свиђа ми се дугмета и за сада није преведено на српски језик.

На овај начин, чак и када постоји велики број коментара јасно ће моћи да се одговори управо на онај који је привукао пажњу корисника, и то одмах испод њега, не реметећи ред већ постављених коментара. На овај начин биће омогућено и лакше праћење и организација коментара.

Одговарање на коментаре доступно је само за десктоп верзију Фејсбука и у овој фази неће бити омогућено на мобилним и таблет уређајима, као ни путем апликација.

Уводећи одговор на коментаре Фејсбук рачуна на повећање времена проведеног на мрежи, јер ће корисници сада брже и директније моћи да одговарају једни другима.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *