Фејсбук купио компанију Окулус: Улогујте се, стиже виртуелна стварност

„Фејсбук“ постао власник фирме „Окулус ВР“ за две милијарде долара. Најновијом куповином Закербергова компанија најавила долазак виртуалне реалности у свакодневни живот! Компанија Марка Закерберга понудила је творцима наочара за виртуалну реалност „Окулус рифт“ (Оculus Rift) 400 милиона долара готовине и 23 милиона акција тренутно вредних 1,6 милијарди долара. Осим тога, најављен је и бонус од […]

среда, март 26, 2014 / 14:32

„Фејсбук“ постао власник фирме „Окулус ВР“ за две милијарде долара. Најновијом куповином Закербергова компанија најавила долазак виртуалне реалности у свакодневни живот!

Компанија Марка Закерберга понудила је творцима наочара за виртуалну реалност „Окулус рифт“ (Оculus Rift) 400 милиона долара готовине и 23 милиона акција тренутно вредних 1,6 милијарди долара. Осим тога, најављен је и бонус од 300 милиона који зависи од резултата у будућности.

Такву понуду челници „Окулуса“ нису могли да одбију па „Фејсбук“ најављује долазак виртуелне реалности у комуникације, медије, образовање…

„Окулус рифт“ је уређај практично рођен на платформи Кикстартер, захваљујући донацијама 9.522 људи који су у рекордном року прикупили (сада скромна) 2.437.429 долара (од тражених 250.000). То је само један од разлога зашто ова куповина представља важну прекретницу у индустрији.
Okulus,-foto-4.jpg

Наочаре су замишљене најпре као играчки уређај, али је „Окулус ВР“ за 18 месеци постојања почео да ради са највећим именима у индустрији.

„Рифт“ ипак неће бити резервисан само за љубитеље игара, већ ће технологија бити коришћена у комуникацијама, забави, медијима и образовању, најављују представници „Фејсбука“.

„Игре су прве, али то је само почетак. Донећемо ‘Окулус’ платформу у многе друге гране. Замислите да гледате утакмицу са трибина, седите у учионицама са другим студентима и најбољим професорима из целог света, да лицем у лице разговарате са вашим лекаром, идете у виртуалну продавницу и додирујете оно што желите да купите, а све то, у ствари из своје собе, са ВР уређајем на глави“, дочарао је Марк Закерберг неке ситуације из блиске будућности.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *