Фабрика текстила у Бугарској: Шнаједрке заробиле шефове

Тридесетак конфекцијских радница у грчкој фабрици „Кристи текс“ у Благоевграду „заробиле“ су своје шефове због неисплаћених зарада. Оне су закључале своје послодавце и саопштиле да их неће пустити док не добију плате за претходна два мјесеца. Полиција је након дојаве ослободила руководство фабрике, али је остала да дежура у објекту због опасности да грчки послодавци […]

четвртак, март 7, 2013 / 14:50

Тридесетак конфекцијских радница у грчкој фабрици „Кристи текс“ у Благоевграду „заробиле“ су своје шефове због неисплаћених зарада.

Оне су закључале своје послодавце и саопштиле да их неће пустити док не добију плате за претходна два мјесеца.

Полиција је након дојаве ослободила руководство фабрике, али је остала да дежура у објекту због опасности да грчки послодавци изнесу машине и технику из фабрике прије измирења обавеза према радницама.

Радницама фирме, које раде и по 10 часова дневно, није уплаћивано ни здравствено и пензијско осигурање.

Шнајдерке су одлучне да ступе и у штрајк глађу, уколико не приме зараде.

Раднице у грчкој текстилној фабрици у бугарском граду Петричу недавно су, такође, протестовале због непримања плата, након чега су њихови послодавци изнијели машине из предузећа и побјегли.0 КОМЕНТАРА

  1. Браво жене! Тако се то ради. Тако се бране породице и лични раднички интегритет.

    Међу овим грчким радницама сигурно није било „заљубљеница“ у директоре и врховног шефа, него су то честите жене, супруге и брижне мајке, освештени људи и радници који се боре и траже права која им припадају.

    Још да су им одузеле мобилне телефоне, прекинуле телефонске линије и пустили „руководство“ да се ус..е и уп.ша и присилно мало штрајкује глађу док не изврше обавезе према радницима, па да им не падне на памет да опљашкају фабрику.

    Грчке жене за примјер Српкињама!
    Да се на њих угледају и ранке синдикалке и жељке премијерке и судијке, келнерице, пензионерке, професорке и раднице, ако их још има, осим часних чистачица из Клиничког центра које су такође показале одлучност.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *