Евролига против Фибиног календара, неће дати играчима да играју за репрезентације

Предсједник Евролиге Ђорди Бертомеу реаговао је на усвајање новог система такмичења који квалификационе утакмице поставља усред сезоне. Први човјек елитног такмичења рекао је да играчи који учествују у Евролиги неће бити на располагању националним селекцијама у новембру и фебруару. Централни борд ФИБА је усвојио нови систем такмичења који ће ступити на снагу 2017. године, а […]

петак, март 28, 2014 / 08:35

Предсједник Евролиге Ђорди Бертомеу реаговао је на усвајање новог система такмичења који квалификационе утакмице поставља усред сезоне.

Први човјек елитног такмичења рекао је да играчи који учествују у Евролиги неће бити на располагању националним селекцијама у новембру и фебруару.

Централни борд ФИБА је усвојио нови систем такмичења који ће ступити на снагу 2017. године, а Бертомеу је навео да је Евролига предложила алтернативна рјешења, али да она нису наишла на позитиван одговор.

„НБА је већ рекла да неће пустити играче, а ФИБА је то аминовала, али када је Евролига навела исте разлоге, стигао је другачији одговор. Ми нисмо НБА, али ни ФИБА није ФИФА, чијег календара мора да се придржава и Лионел Меси, док је за ФИБА у реду ако Рики Рубио пропусти окупљање репрезентације у фебруару“, упоредио је Бертомеу.

Ипак, челник Евролиге је навео да су репрезентетивне акције веома важне за клупска такмичења.

„Прва алтернатива је да у јуну и јулу играју репрезентације, а друга да се то догоди у септембру и октобру, због чега бисмо били спремни да сезону Евролиге помјеримо за новембар, али нису нас слушали… Евролига неће пуштати своје играче да се прикључе државним тимовима, то је одлучено још 2000. године“, закључио је Бертомеу.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *