Еволуција човјека: У будућности без ножних прстију, тамније коже и слабијег мозга

Човјек будућности имаће тамнију пут, стопала ће бити без прстију, на тијелу неће имати длаке, а биће редукован број зуба, јер ће умњаци нестати – тврди познати руски антрополог Станислав Дробишевски. Боја коже биће тамнија као резултат мијешања гена различитих раса, а људи ће остати без длака по лицу и тијелу. Такође, број зуба ће […]

понедељак, јул 20, 2015 / 17:10

Човјек будућности имаће тамнију пут, стопала ће бити без прстију, на тијелу неће имати длаке, а биће редукован број зуба, јер ће умњаци нестати – тврди познати руски антрополог Станислав Дробишевски.

Боја коже биће тамнија као резултат мијешања гена различитих раса, а људи ће остати без длака по лицу и тијелу. Такође, број зуба ће бити смањен.

Руски антрополог објашњава да ће у будућности са људских стопала нестати прсти.

Он за лист "Комсомољска правда" наводи да ће се фибула спојити са поткољеницом и тако ће нестати предиспозиције које су људским прецима биле потребне како би одржавали покретљивост прстију приликом пењања на дрвеће.

Сходно томе, више неће бити потребна толика покретљивост стопала, па се губе и мобилност и прсти.

"Дакле, у будућности, балет и фудбал – отпадају", наводи Доброшевски, алудирајући на предвиђени нестанак ножних прстију.

Што се тиче људског мозга, он упозорава да ће, ако "компјутерска генерација" и даље не буде користила потенцијал мозга – он бити смањен.

Научник наводи да су потребне десетине хиљада година за глобалне промјене у људској врсти. Али, све ће ависити од интензитета промјена у условима животне средине – што се брже мијења окружење, брже се одвија еволуција.

У посљедњих неколико вијекова човјечанство је већ доживело значајне промјене: људи су у просјеку порасли за 15 до 20 центиметара у односу на оне који су живјели у Средњем вијеку.

Такође, помјерен је почетак пубертета за пет година – са 17 на 12 година.  Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *