Ево и Влајкија: Након пар година најаве, коначно протести

Универзитетски професор Емил Влајки оцијенио је да је нејасно због чега опозиција хоће да протестна колона „мирно дошета“ до Трга Крајине, гдје ће владајућа коалиција одржати свој митинг.

петак, мај 13, 2016 / 10:56

Универзитетски професор Емил Влајки оцијенио је да је нејасно због чега опозиција хоће да протестна колона „мирно дошета“ до Трга Крајине, гдје ће владајућа коалиција одржати свој митинг.

"Ови са Трга Крајине не иду ни у какву шетњу до парка гдје ће опозиција манифестовати. Другим ријечима, ако дође до евентуалних сукоба, опозиција ће за то сносити пуну одговорност. За надати се, да до никаквих шетњи неће доћи и да ће 14. мај искључиво остати на нивоу политичке реторике", наводи се у саопштењу професора Влајкија.

Он сматра да је опозиција покушала таблоидним, јефтиним /дез/информацијама да компромитује садашњу власт, умјесто да се бавила могућом стратегијом Републике Српске на стручан и конструктиван начин.

"Када су јој пропали сви покушаји око ‘папака’, ‘килограма злата’, Павловић банке и слично, сада је кренула у синдикалне протесте, а имала је и има многе ствари на политичком плану да ријеши", став је Влајкија.

Он је оцијенио да је опозиција много изгубила на кредибилитету везујући се са такозваним народним партијама унутар БиХ и шире чији је једини и отворен циљ уништење Републике Српске.

"Сумњиво је и њезино офирање са бошњачким партијама и структурама које настоје да заузму све главне полуге власти у БиХ", истакао је Влајки.

Он је навео да опозиција није хтјела дати подршку референдуму о Суду и Тужилаштву БиХ и тако присилити садашњу власт да га спроведе.

"Није хтјела изаћи из заједничких органа БиХ када је Уставни суд БиХ практично забранио Дан Републике Српске, иако је власт то предлагала. Врло је млако, и скоро на силу, реаговала на скандалозне, антисрпске изјаве /премијера Турске у оставци Ахмета/ Давутоглуа прије пар дана у Ферхадији. Ћути, за сада, као забрављена поводом опструкције резултата пописа којег спроводе бошњачке структуре и тако редом", подсјетио је Влајки.

Он је поручио да би било пожељно, а што би смањило многе тензије, да се коалиција на власти, посебно њена најјача странка, хитно огради од своје непримјерене изјаве како су сви они који ће учествовати на протестима 14. маја, а у оквиру опозиције, издајице српског народа.

"И даље би било упутно, да власт и опозиција формирају владу националног јединства, нестраначку и експертску и да заједнички почну рјешавати нагомилане економске и социјалне проблеме. Да почну коначно радити оно за што су суштински изабрани од народа", закључио је професор Емил Влајки.  Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *