Еулекс: Отворена истрага против Пацолија

Еулекс је потврдио да је канцеларија шефа Еулексових тужилаца примила кривични извјештај из Агенције за борбу против корупције против замјеника премијера Косова Беџета Пацолија. „Канцеларија шефа Еулексових тужилаца је примила кривични извјештај из Агенције за борбу против корупције (АПК), али не могу изнијети више детаља о извјештају који смо примили”, изјавила је Танјугу портпарол Еулекса […]

петак, септембар 28, 2012 / 16:07

Еулекс је потврдио да је канцеларија шефа Еулексових тужилаца примила кривични извјештај из Агенције за борбу против корупције против замјеника премијера Косова Беџета Пацолија.

„Канцеларија шефа Еулексових тужилаца је примила кривични извјештај из Агенције за борбу против корупције (АПК), али не могу изнијети више детаља о извјештају који смо примили”, изјавила је Танјугу портпарол Еулекса Ирина Гудељевић .

Приштински медији данас су јавили да је Пацоли највиши званичник институција Косова против кога је Агенција за борбу против корупције поднијела кривичну пријаву због кривичног дјела фалсиковања и преваре.

„Високи институционални лидери Косова сматрају да он треба да буде ослобођен дужности док правосудни органи не кажу последњу ријеч око ‘афера’ за које се он у послење вријеме сумњичи”, пише дневник „Коха диторе”, истичући да је у четвртак у Еулексовом тужилаштву поднијета кривична пријава против Пацолија.

„Кривићна пријава је предата Еулексовим тужиоцима и у њиховој је надлежности да процјене имали ли основа за подизање оптужнице”, казао је извор дневника.

АПК је против Пацолија водила истрагу о сукобу интереса због тога што је током прошле године потписао неколико меморандума о сарадњи са Нигеријом у име „неких европских бизниса”.

Током контроле докумената које је понудио Пацоли и докумената које је АПК добила преко медија, АПК је оцијенила да је Пацоли њима доставио фалсификована документа и да је истовремено покушао да превари истражитеље из Агенције.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *