ЕУ уводи санкције Русији од понедељка

ЕУ ће почев од понедјељка увести санкције према Русији због „њене војне интервенције у региону Крима“, саопштио је пољски премијер Доналд Туск. "По питању санкција према Русији, одлука је већ донесена, нарочито у погледу процедуре увођења санкција", истакао је Туск на данашњој конференцији за штампу, преноси Ројтерс. Пољски премијер је напоменуо и како је његова […]

среда, март 12, 2014 / 09:13

ЕУ ће почев од понедјељка увести санкције према Русији због „њене војне интервенције у региону Крима“, саопштио је пољски премијер Доналд Туск.

"По питању санкција према Русији, одлука је већ донесена, нарочито у погледу процедуре увођења санкција", истакао је Туск на данашњој конференцији за штампу, преноси Ројтерс.

Пољски премијер је напоменуо и како је његова влада донијела нацрт закона којим би се подстакла експлоатација гаса из шкриљаца и тиме смањила зависност од снабдијевања руским гасом.

Примјена тог закона ће, по ријечима Туска, поједноставити и убрзати издавање лиценци компанијама за експлоатацју гаса из шкриљаца.

Главни критеријум за издавање лиценци биће пољска безбједност и искуство у овом послу заинтересованих компанија, напомиње Туск. Он је истакао како су дешавања у Украјини убрзала ове мјере, тако да би могле да почну да се спроводе још током текуће године.

Пољска засад 70 одсто својих енергетских потреба подмирује на бази руског гаса.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *