ЕУ тражи уздржаност и истрагу у Одеси

Европска унија је апеловала данас на уздржаност свих и затражила независну истрагу о трагичним догађајима у Одеси када је погинуло више од 46 људи.  „ЕУ дубоко жали због жртава и повређених у јучерашњим догађајима у Одеси и упућује искрено саучешће породицама свих жртава слепог насиља”, наводи се у саопштењу ЕУ.  Унија истовремено тражи „независну истрагу […]

субота, мај 3, 2014 / 15:57

Европска унија је апеловала данас на уздржаност свих и затражила независну истрагу о трагичним догађајима у Одеси када је погинуло више од 46 људи.

 „ЕУ дубоко жали због жртава и повређених у јучерашњим догађајима у Одеси и упућује искрено саучешће породицама свих жртава слепог насиља”, наводи се у саопштењу ЕУ.

 Унија истовремено тражи „независну истрагу како би се утврдиле чињенице које су довеле до трагичног губитка толико људских живота, као и да одговорни за такве злочиначки чин буду изведени пред лице правде”.

ЕУ апелује на све да покажу крајњу уздржаност и да не користе ову трагедију за распиривање још веће мржње, подjеле и бесмисленог насиља.

„Ово би требало да буде тренутак преиспитивања свих и прилика за све Украјинце да се окупе и пронађу начин да превазиђу вjештачки изазване поделе током последњих мjесеци”, каже се у саопштењу ЕУ.

Све политичке снаге, како се наводи, морају сада да преузму одговорност и укључе се у дијалог како би пронашли заједничко рjешење кризе.

Европска унија такође тражи од свих потписника Женевског споразума од 17. априла да појачају напоре у погледу његове примjене и изражава потпуну посвећеност томе.

 Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *