ЕУ незадовољна радом Владе Србије

ЕУ је незадовољна напретком Владе Србије због чега сматра да би додјела статуса кандидата до краја године била незаслужено награђивање ове државе, сазнаје „Блиц“ у сједишту Уније у Бриселу. Европски партнери незадовољни су напретком Владе Србије у борби против корупције и политичке самовоље, исправљању грешака насталих у процесу правосудне реформе, укидању контроле и опструкција над […]

понедељак, март 21, 2011 / 09:59

ЕУ је незадовољна напретком Владе Србије због чега сматра да би додјела статуса кандидата до краја године била незаслужено награђивање ове државе, сазнаје „Блиц“ у сједишту Уније у Бриселу.

Европски партнери незадовољни су напретком Владе Србије у борби против корупције и политичке самовоље, исправљању грешака насталих у процесу правосудне реформе, укидању контроле и опструкција над радом независних регулаторних тијела, као и сталним настојањем Србије да паралелно игра на неколико фронтова.

 

ЕУ је затечена вијешћу да је Безбједносно-инфомативна агенција учествовала у поступку избора тужилаца и, ако буде утврђено да је валидан записник са сједнице Државног вијећа тужилаца, гдје је забиљежена ова инфомација, европске интеграције Србије могле би да буду озбиљно угрожене.

 

Исто важи и за двојне акцизе на гориво којима је Влада Србије увећала цијену на увозни бензин у корист домаћег, НИС-овог бензина. Питање два сукобљена споразума које је Србија склопила са Русијом и ЕУ и чији су производ двојне акцизе мора бити ријешено.

 

Поштујући споразум са Русијом, Србија крши Прелазни трговински споразум са ЕУ, односно Споразум о стабилизацији и придруживању, а то Брисел не може тек тако да толерише – објаснио је саговорник листа из Брисела.

Лист додаје да велики број проблема мора бити ријешен прије него што Србији буде понуђен статус кандидата.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *