ЕУ: Милијарда за Украјину

Европска комисија предложила је нови пакет макро финансијске помоћи Украјини у износу до милијарду евра, у облику средњорочних кредита. Очекује се да ће нови програм помоћи бити одобрен од стране вијећа министара ЕУ у наредних неколико недјеља, а дио је пакета помоћи који је Европска комисија најавила 5. марта ове године. Програм би требао помоћи […]

среда, март 19, 2014 / 16:01

Европска комисија предложила је нови пакет макро финансијске помоћи Украјини у износу до милијарду евра, у облику средњорочних кредита.

Очекује се да ће нови програм помоћи бити одобрен од стране вијећа министара ЕУ у наредних неколико недјеља, а дио је пакета помоћи који је Европска комисија најавила 5. марта ове године.

Програм би требао помоћи Украјини да превлада нагло погоршање платног биланса и фискалне ситуације, која се додатно погоршала због кризе у земљи.

Интерес Украјине и ЕУ је да се задржи мир и политичка и економска стабилност континента. Ова помоћ стабилизоваће ситуацију у Украјини и биће важан дио у процесу превладавања кризе, изјавио је потпредсједник ЕК за економска и монетарна питања Оли Рехн.

Предложени програм осмишљен је како би помогао Украјини да намири хитне потребе за финансирањем, у процесу стабилизације и реформи које се припремају уз помоћ Међународног монетарног фонда.0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *