Ето новог изговора за све: Поплава гора од економске кризе

Предсједник Привредне коморе Републике Српске Борко Ђурић изјавио је да поплаве које су задесиле Српску превазилазе утицај свјетске економске кризе, те оцијенио да ће домаћу привреду уназадити више од те кризе. Он је истакао да се број пријављених предузећа која су претрпјела штету од поплава из дана у дан повећава, па је још рано говорити […]

уторак, мај 27, 2014 / 11:34

Предсједник Привредне коморе Републике Српске Борко Ђурић изјавио је да поплаве које су задесиле Српску превазилазе утицај свјетске економске кризе, те оцијенио да ће домаћу привреду уназадити више од те кризе.

Он је истакао да се број пријављених предузећа која су претрпјела штету од поплава из дана у дан повећава, па је још рано говорити о износу штете.

“Направили смо кратки упитник који смо дистрибуисали свим предузећима у поплављеним подручијима, како бисмо могли добити реалнију слику укупног стања. То ће нам бити основ за предлагање мјера које би обезбиједиле превазилажење ових тешкоћа”, рекао је Ђурић за “Глас Српске”.

Према његовим ријечима, не треба занемарити чињеницу да је огроман број предузећа био у врло тешком положају и прије поплава, које су додатно компликовале ситуацију, тако да ће се комплетна заједница морати врло озбиљно позабавити овим проблемом.

Ђурић наводи да је огроман број предузећа био кредитно задужен, и ако не буде разумијевања банака и стављања мораторијума на отплату кредита, сигурно је да неке фирме неће моћи сервисирати своје обавезе.

“Морали бисмо ићи на нова кредитна задужења која ће бити пласирана привреди под повољним условима, али и на отварање нових капацитета. Неопходно је домаћим произвођачима дати приоритет у набавци робе за санирање штете и хитно обезбиједити средства за поновну сјетву”, нагласио је Ђурић.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *