Ештонова и Филе: Бјелоруси бирали у страху

Висока представница ЕУ за спољну политику и безбjедност Кетрин Ештон и комесар за проширење Штефан Филе оцијенили су да су парламентарни избори у Бјелорусији одржани у свеопштој атмосфери репресије и застрашивања. „Јучерашњи парламентарни избори представљају још једну пропуштену прилику да се избори у Бјелорусији спроведу у складу са међународним стандардима”, навели су Ештон и Филе […]

понедељак, септембар 24, 2012 / 23:16

Висока представница ЕУ за спољну политику и безбjедност Кетрин Ештон и комесар за проширење Штефан Филе оцијенили су да су парламентарни избори у Бјелорусији одржани у свеопштој атмосфери репресије и застрашивања.

„Јучерашњи парламентарни избори представљају још једну пропуштену прилику да се избори у Бјелорусији спроведу у складу са међународним стандардима”, навели су Ештон и Филе у заједничком саопштењу.

„Било је напретка у изборном процесу, као што је побољшање изборног закона, али нажалост избори су се одржали у позадини свеопште климе репресије и застрашивања”, истиче се у саопштењу из Брисела.

Ештонова и Филе су позвали власти у Минску да предузму кораке и у потпуности испуне међународне обавезе Бјелорусије у вези са демократским принципима и људским правима.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *