Естонија: Ученици ће програмирати од првог разреда

Естонија покреће нову иницијативу ПрогеТигер која ће ученике од првог до дванаестог разреда упознавати с израдом и развојем веб и мобилних апликација. “Интерес студената и ученика за кориштењем модерних технологија расте из године у годину. Са ПрогеТигер програмом ми стварамо предуслове за студенте да развијају софтвер за потрошаче”, истакнао је менаџер Тигер Лип компаније, Аве […]

среда, септембар 5, 2012 / 09:45

Естонија покреће нову иницијативу ПрогеТигер која ће ученике од првог до дванаестог разреда упознавати с израдом и развојем веб и мобилних апликација.

“Интерес студената и ученика за кориштењем модерних технологија расте из године у годину. Са ПрогеТигер програмом ми стварамо предуслове за студенте да развијају софтвер за потрошаче”, истакнао је менаџер Тигер Лип компаније, Аве Лаурингсон.

Већ овог мјесеца учитељи ће проћи одговарајући тренинг како би могли учити своје ученике, а већ је за сљедећу годину планирано проширење школа које ће се укључити у овај програм. Сви материјали за учење већ су спремни!

Тајгер Лип компаније је одлучила покренути овај пројект зато што се многе фирме суочавају с проблемима како би пронашли добре програмере. 

Добро познати Скајп развили су програмери из Естоније, а споменимо још да ова држава има једну од најбржих интернет веза на свијету.

 Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *