Ештон у сриједу у Сарајеву са званичницима БиХ

Висока представница ЕУ Кетрин Ештон допутоваће у Сарајево, преноси интернет портал сарајевског „Дневног аваза”. Према потврдама из Брисела, Ештон ће се у сриједу састати са бројним политичарима из БиХ и представницима невладиних организација, са којима ће разговарати о протестима грађана који се широм БиХ одржавају више од месец дана. „Не треба очекивати никакве велике објаве […]

понедељак, март 10, 2014 / 22:33

Висока представница ЕУ Кетрин Ештон допутоваће у Сарајево, преноси интернет портал сарајевског „Дневног аваза”.

Према потврдама из Брисела, Ештон ће се у сриједу састати са бројним политичарима из БиХ и представницима невладиних организација, са којима ће разговарати о протестима грађана који се широм БиХ одржавају више од месец дана.

„Не треба очекивати никакве велике објаве неких нових планова Европске уније о БиХ. Њена посјета долази након масовних протеста у БиХ и Ештон жели да од лидера у БиХ чује да ли ће и како ријешити неке од бројних захтјева демонстраната”, рекао је извор сарајевског дневника из Брисела.

Како се наводи, Ештон ће с политичарима у БиХ разговарати о предстојећем састанку шефова дипломатија држава чланица ЕУ у Бриселу на којем ће се расправљати и о ситуацији у БиХ.

Висока европска представница ће током посјете БиХ поновити да је „ЕУ чврсто уз грађане БиХ”, додаје се. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *