ЕРС: Прошле године запослили 600 људи

Након вишемјесечних оптужби опозиционих странака у РС да је Електропривреда РС у изборном циклусу запослила неколико стотина радника са намјером куповине гласова, стигла је и званична потврда – Електропривреда РС је у 2014. години запослила 600 нових радника. Електропривреда РС је у 2013. години имала 8.455 радника, а до краја 2014. године тај број је […]

петак, април 3, 2015 / 22:26

Након вишемјесечних оптужби опозиционих странака у РС да је Електропривреда РС у изборном циклусу запослила неколико стотина радника са намјером куповине гласова, стигла је и званична потврда – Електропривреда РС је у 2014. години запослила 600 нових радника.

Електропривреда РС је у 2013. години имала 8.455 радника, а до краја 2014. године тај број је порастао на 9.056.

Највећи број запослених примљен је у производним погонима, поготово у термоелектранама, па је тако РиТе Гацко прошле године примио 174 нова радника и сада их у овом постројењу има 1.774. РиТе Угљевик је био “скромнији”, па је у изборној години запослио “само” 67 нових радника.

Хидроелектрана на Требишњици примила је 69 радника и сада их у овом предузећу има 695, док је ХЕ на Дрини запослила 19 нових радника, што све у збиру у овој установи сада износи – 251. Још једна хидроцентрала, ХЕ Врбас д.о.о. примила је 17 нових радника и сада их има 24. “Термо нова” је повећала број радника са шест на 28.

Нове раднике нису примала само производна, него и дистрибутивна предузећа, па је тако бањалучка “Електрокрајина” примила 101 радника, а “Електро Бијељина” 55.

Елекро-Херцеговина је запослила 32 нова радника, а испостава на Романији 31. Генерални директор ЕРС Бранислава Милекић рекла је да ова запошљавања представљају допринос у рјешавању питања незапослености у РС.0 КОМЕНТАРА

 1. Ovakav obrazac ponašanja je standardan za naše političare i preduzeća i ustanove koje oni vode. Slični ili još gori podaci se odnose na sve nivoe vlasti i sve političke partije. Komunalna preduzeća su zapošljavala šakom i kapom, organi opštinskih administracija, centri za socijalni rad i domovi zdravlja primali su radnike/glasače bez potrebe, masovno.

  Hoćemo li halabukom oko EPRS amnestirati i zaboraviti sve ostale? Već sam skretao pažnju da smo u zadnjih 8 godina masu plata radnicima u zdravstvu povećali za 250%. Tačno se zna ko drži koje bolnice/domove zdravlja i koja se partijska knjižica podrazumijeva. Čisto sumnjam da su plate u EPRS u istom tom periodu porasle i trećinu od porasta u zdravstvu.

 2. Dakle, racunica je jasna!
  600 papaka X 30 potencijalnih papaka koje su ovi prvi papci nagovorili da glasaju za rodonju a zauzvrat ce dobiti posa(pretezno porodica, rodbina, kumovi, prijatelji) = 18 000 glasaca koji su glasali za rudonju, i zbog kojih.je rudonja pobjedio u trci za predsjednika, a takodje pobjedio po broju poslanika u narodnoj skupstini i formirao vlast u RS-u!!!
  Sto znaci da je predsjednik RS-a kriminalac i vlada RS – vlada kriminalaca!
  Navescu primjer moje opstine i eva biracka mjesta, a sve je lako povjerljivo na sajtu CIK-a.
  Biracko mjesto Dubocica, opstina ljubinje, tradicionalno do sada ubjedljivo pobjefjivao SDS u procentu od 90%, na poslednjim izborima ubjedljivo pobjedio SNSD 95%! Tri covjeka zaposlena u TA Gacko!
  Isti slucaj da birackim mjestom Ubosko, opstina ljubinje!
  Hocete imena i prezimena? Nije problem!
  I da, jedan od tih dodikovih kabadahija koji je zaposlen, mnoge ljude je uz fizicku prijetnju natjerao da glasaju za rudonju!
  Hocete ime? Nije problem!

 3. HAHAHA, LEGALNO IZABRANA VLAST, I LEGALNO IZABRANI ZMAJPREDSJEDNIK!

  A, jedan ,samozvani ponudjac radova cistackooblizivackih , rece da postuje zmaja legalno izabranog.

  A, samo oni iz prijedorskg doma u Cirkinpolju , ne shvataju sta se desava.

  Dobro dosli u republiku troglavog zmaja MMP!

 4. @dragoslav.rachic

  Хоћемо имена.

  @еx1978

  Пекар, столар или шумар запослену у Електропривреди Српске има нето плату преко 1000 KM i око 700 KМ струје гратис годишње, регрес, зимницу и слично. Доктор медицине има 1300 КМ, у плату су урачунати превоз и топли оброк и остало, а доприноси често нису уплаћени.

  По твојој паланачкој филозофији, прије 8 година столар, месар или токар запослен у ЕПРС имао је 700 КМ, а доктор медицине 500 KM. И то је у реду? При томе, доктора и сестара по ЕУ стандардима недостаје чак и у УКЦ БЛ, а да не причамо о неразвијеним општинама. У болницама и домовима здравља вишак је немедицински кадар, јер су по истом принципу као ЕПРС затрпавани партијским друговима и другарицама.

  Велики број доктора и медицинских сестара уче њемачки језик интензивно. Сестре одоше већ ове године, а доктори су у ниском старту. Ти имаш кеш и мислиш да парама можеш купити све, али диротиња неће имати да плати доктора нити ће имати ко да је лијечи, јер ће медицинари отићи. Као што том кв раднику у Петрову тржиште одређује цијену рада, тако и медицинарима. Запосленим по партијском чланству ЕПРС, а некомпетентним, не. Они су непотребни и преплаћени. Зато, молим те, не мијешај бабе и жабе!

 5. Да упоредимо примања доктора, мед. техничара, електричара и полицајаца у САД, ЕУ и Српској. Мој стриц анестезиолог у САД има 15 пута већу плату од мог рођака, који ради као полицајац у Чикагу. У Српској би били скоро у егалу. Специјализација из анестезиологије и шестомјесечни курс овдје готово једнако вриједе. Машински инжињер у приватној фирми заради 800 KM нето, а пекар запослен у ЕПРС 1000. Чуо сам да је једна позната банка шалтерским радницима са факултетским дипломама смањила плату на 650 КМ.

 6. Ти дечко ЛАЖЕШ. И то ти је прошло у навику, већ на неколико тема. То није добро за тебе.

  Рачићу, математика ти је и даље лоша страна. Ни са по 50 сигурних гласача не би се достигла разлика од 40 000 гласова. Ако узмемо да је чак сваки од њих гласао како ти инсинуираш.

  Али, ову праксу треба мењати, то је једина истина.

 7. Isterati partijsku vojsku iz temorelektrana, hidroelektran, elektroprenosa, elektrodistribucija!
  U Ugljevičkoj TE na platnom spisku se nalazi 300 invalita, a da ništa ne rade, na platnim spiskovima su fudbaleri, košarkaši, odbojkaši, lokalnih klubova, zatim partijski aktivisti, članstvo i druga stranačka infrastruktura.
  Sve u svemu to je strmoglav put u propast!
  Vratiti otete rudnike Stanari, Ugljevik, Gacko, Omarska i reka Drina.
  Uvesti sankcije Zapadu i stranim okupatorima investorima!

 8. Mr biggy
  Ja nisam ovde da raspravljam sa tobom!
  Registrovao sam se da.kazem sto znam i sto mislim, a da to bude istina…
  Prema tome, nemamo nikakvih dodirjih tacaka!

 9. Zlocinacko profasisticka organizacija kojoj Pavelic moze da zavidi. Unistili su Srbe bez opaljenog metka , bez ijednog vojnika.

  I fasisti bjelosvjetski peru ruke od njega, izolovali su ga, ne dolaze mu, ne primaju ga, to sto je uradio njegov bolesni um, to ne bi palo na um ni najvecim zlikavcima.

  Strasniji je nego ijedna teroristicka organizacija, nego atomska bomba, nego ikakav uragan. To nabrojano unistava na ogranicenom prostoru, troglava azdaja sistematski rusi, pljacka, zaduzuje, na cijelom podrucju Srpske. Ni jedan milimetar teritorije nije postedjen rusilacke i ubilacke snage.

  JBT, kakav zlocin dovesti emira, vucetica, kumove i ine razbojnike , odrijesiti im ruke da pale i zare, i pljackaju.

  A, ko? Pomraceni um, primitivac, jucerasnji prodavac paprika koji je cekao da mu se osuse farmerke da ide na pijacu.

 10. @mr Piggy
  „Kад је мени тешко,ја седнем,направим план,напијем се,лутам,размишљам…“

  Кад мени неко, ко лута и напија се у часовима нервног растројства, без иједног аргумента напише да лажем, да ли бих требао да се увриједим? Не. Такве могу само да сажаљевам, јер у немоћи да се изборе с тешкоћама живота, потежу за флашом, и раде оно што је приличније псима него људима.

  Занимљиво да кад год Ексерове небулозе обесмислим аргументима, мр Пиги почне да ме вријеђа.

 11. Ама шта те вређам, ти лажеш, говориш неистине. Свесно. Доводиш људе у заблуду.

  Јуче си говорио о таблицама, прекјуче како нас Енглези хоће уништити, данас износи потпуно нетачне, паушалне бројке о зарадама у ЕПСу и здравству.

 12. Ne dirajte moga bigera. Ma sta da kaze, ne zamjerim mu. Voli njega njegov stricek prijedor. Uvijek mi je pred ocima slika slinavog uplakanog djecaka kojem smo donosili cokoladice da ne place za mamom…

  A, to sto pije, ima i gena, ima i straha od Tunjica, i od teskog posla, anatomskog procistaca zavrsnog dijela probavnog trakta papkara.
  Bok, bigeru!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *