Ердоган: Забранићу Фејсбук и Јутјуб

Турски премијер Режеп Тајип Ердоган запретио је да ће после избора 30. марта у Турској забранити коришћење друштвене мреже Фејсбук и сајта Јутјуб. „Има нових мјера које ћемо предузети после 30. марта, укључујући забрану Фејсбука и Јутјуба”, рекао је Ердоган приватној турској телевизији АТВ. Турска опозиција тражи оставку Режепа Тајипа Ердогана, од када је у […]

петак, март 7, 2014 / 10:21

Турски премијер Режеп Тајип Ердоган запретио је да ће после избора 30. марта у Турској забранити коришћење друштвене мреже Фејсбук и сајта Јутјуб.

„Има нових мјера које ћемо предузети после 30. марта, укључујући забрану Фејсбука и Јутјуба”, рекао је Ердоган приватној турској телевизији АТВ.

Турска опозиција тражи оставку Режепа Тајипа Ердогана, од када је у земљи избио скандал, пошто је низ високих званичника ухапшен због сумње на корупцију.

Прошле недеље на интернету су објављени снимци телефонских разговора који Ердогана директно повезују са корупцијом.

У спорном телефонском разговору, чија аутентичност још није потврђена, Ердоган наводно од свог сина тражи да прикрије велике своте новца.

Турски премијер је у сриједу оптужио своје противнике за завјеру са циљем да се обори влада, а разговоре објављене на интернету назвао је „неморалном монтажом”.

Од када је због сумњи за корупцију у Турској ухапшено десетине званичника блиских режиму, Ердоган је у више наврата оптужио утицајан исламски покрет Фетулаха Гулена за завjеру са циљем да се ослаби режим. 0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *