Епархија ЗХП: Нема куће која није донирала помоћ

Конвој хуманитарне помоћи која ја прикупљена у Епархији захумско-херцеговачкој и приморској кренуо је данас према Добоју.Свештеник Александар Илић из Требиња рекао је Срни да је у конвоју који данас иде из Требиња, Билеће и Мостара око 30 тона хране, воде, хигијенских потрепштина и одјеће, које је у протеклих 48 часова прикупио вјерни народ у Херцеговини. […]

среда, мај 21, 2014 / 10:55

Конвој хуманитарне помоћи која ја прикупљена у Епархији захумско-херцеговачкој и приморској кренуо је данас према Добоју.Свештеник Александар Илић из Требиња рекао је Срни да је у конвоју који данас иде из Требиња, Билеће и Мостара око 30 тона хране, воде, хигијенских потрепштина и одјеће, које је у протеклих 48 часова прикупио вјерни народ у Херцеговини.

Јуче су према поплављеним подручјима у Републици Српској отишли камиони помоћи из Гацка, Невесиња и Љубиња, а помоћ је одлазила и у првим данима поплава.

"Огроман је одзив вјерног народа. Хиљаде људи је донијело помоћ. Сваки град се одазвао. Не постоји особа у нашој Епархији која није донијела помоћ", каже Илић.

Он је додао да се све активности проводе у договору са Републичким кризним штабом.

Свештеник Небојша Радић из Мостара каже да је велика помоћ прикупљена и у долини Неретве, у свим мјестима гдје живе повратници од Метковића до Коњица.

"Изненађујуће је како се одазвао народ и колико помоћи су прикупили повратници који су и сами у неимаштини. Они знају шта значи остати без ичега и због тога су свесрдно притекли у помоћ", истиче свештеник Радић.

Радић ће заједно са свештеником Бранимиром Боровчанином помоћ одвести до Добоја.

Вјерни народ ове епархије прикупио је одређену суму новца који ће бити уплаћен на рачун Владе Републике Српске намијењен за угрожена подручја.

Епархија наставља са активностима пружања помоћи угроженима с тим да позива вјернике да помоћ од сада носе у локалне Црвене крстове.

Добровољце који су се јавили да иду помоћи у поплављена подручја из Епархије упућују да се јаве Републичком кризном штабу.0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *