Енглези морају сами: Шкоти и Велшани не желе у Рио као Британија

Фудбалска асоцијација Енглеске (ФА) одустала је од плана да на Олимпијским играма у Рио де Жанеиру 2016. године поново наступи селекција Велике Британије. ФА је иницирала идеју заједничког учешћа британског тима на ОИ – као што је то био случај на прошлим Играма у Лондону 2012, али су против тога жестоко биле остале чланице Велике […]

среда, април 1, 2015 / 08:12

Фудбалска асоцијација Енглеске (ФА) одустала је од плана да на Олимпијским играма у Рио де Жанеиру 2016. године поново наступи селекција Велике Британије.

ФА је иницирала идеју заједничког учешћа британског тима на ОИ – као што је то био случај на прошлим Играма у Лондону 2012, али су против тога жестоко биле остале чланице Велике Британије – Велс, Шкотска и Северна Ирска.

ФА је упутила писмо осталим асоцијацијама како би их обавестила о својој одлуци.

Потпредседник ФИФА Џим Бојс раније је саопштио да ће ФИФА дати "зелено светло" за учешће заједничког британског тима на олимпијском турниру у Рију, само под условом да на то пристану све њене чланице.

Енглези ће пласман у Рио обезбиједити уколико на овогодишњем шампионату Европе селекција до 21 године у Чешкој изборе пласман у полуфинале.

Енглеска ће на финалном турниру играти у Б групи са селекцијама Италије, Португалије и Шведске.  Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *