Енглески навијачи траже да се врате стајаће трибине

Питер Дајкин из Удружења фудбалских навијача (ФСФ) објавио је да 13 професионалних енглеских клубова подржава њихов захтјев за враћање стајаћих трибина на енглеске стадионе. Међу анкетираним клубовима који се такмиче у четири енглеске професионалне лиге који подржавају захтјев наводно је, тврде у ФСФ-у, и Астон Вила. Приједлог који су спремили у ФСФ-у на обраду у […]

среда, децембар 12, 2012 / 20:03

Питер Дајкин из Удружења фудбалских навијача (ФСФ) објавио је да 13 професионалних енглеских клубова подржава њихов захтјев за враћање стајаћих трибина на енглеске стадионе.

Међу анкетираним клубовима који се такмиче у четири енглеске професионалне лиге који подржавају захтјев наводно је, тврде у ФСФ-у, и Астон Вила.

Приједлог који су спремили у ФСФ-у на обраду у Владу прогурао је заступник у Парламенту Роџер Годсиф, а подржало га је 50-ак колега.

Подсјећамо, стајање на трибинама фудбалских стадиона у Енглеској забрањено је након трагедије на Хилсбороу 1989. године.

У ФСФ-у тврде да су се сигурносни аспекти, као и понашање навијача, данас драстично промијенили. Свеједно, већина премиерлигашких клубова није за повратак традицији.

У приједлогу навијача стоји идеја да се сигурност стајања осигура оградом која долази на сваки други ред, а какву већ практикују Нијемци.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *