Енглески клубови потрошили више од 1,4 милијарде евра

Енглески фудбалски клубови потрошили су у посљедњих 10 година више од 1,4 милијарде евра на трансфере у зимском прелазном року.

понедељак, јануар 2, 2017 / 12:58

Енглески фудбалски клубови потрошили су у посљедњих 10 година више од 1,4 милијарде евра на трансфере у зимском прелазном року.

Клубови су највише потрошили током јануара 2011. године, чак 250 милиона евра. Тада је остварен највећи зимски трансфер – прелазак Фернанда Тореса из Ливерпула у Челзи за 56 милиона евра.

У јануару исте године остварена су још два велика трансфера. Енди Керол је преселио из Њукасл Јунајтеда у Ливерпула за 38 милиона евра, а на Енфилду је стигао и Луис Суарез из Ајакса за 25 милиона евра.

Трансфер Мате у Јунајтед

Друго мјесто на листи енглеских јануарских трансфера заузима прелазак Хуана Мате из Челзи у Манчестер Јунајтед у јануару 2014. за 42 милиона евра.

Међу веће енглеске зимске трансфере убраја се и куповина Хуана Куардадоа који је у јануару 2015. из Фиорентине преселио у Челзи за 26 милиона евра.

Немања Матић је стигао у Челзи у јануару 2014. из Бенфике за 24 милиона евра, док је у јануару прошле године Стоук Сити је купио белгијског везног играча Ђанелија Имбулу плативши Порту 20 милиона евра. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *