Eмтел неће у Радишићеву зграду!

А, Управни одбор М:тела данас је на сједници у Београду донио коначну одлуку да се неће уселити у пословну зграду коју је у Бањалуци направила фирма „Гранд трејд“ Миле Радишића, ексклузивно сазнаје пословни портал Капитал. УО је констатовао да нису испуњене одредбе Уговора о закупу пословног простора између компаније м:тел и фирме „Гранд трејд“, те […]

среда, јул 8, 2015 / 13:07

А, Управни одбор М:тела данас је на сједници у Београду донио коначну одлуку да се неће уселити у пословну зграду коју је у Бањалуци направила фирма „Гранд трејд“ Миле Радишића, ексклузивно сазнаје пословни портал Капитал.

УО је констатовао да нису испуњене одредбе Уговора о закупу пословног простора између компаније м:тел и фирме „Гранд трејд“, те донио одлуку по којој је овај уговор са 30.06.2015. године престао да важи.

УО м:тела је, на основу извјештаја независног стручног консултанта, оцијенио да је утврђено низ пропуста у изградњи и добијању потребне документације за пословну зграду у коју је М:тел требао да узме под вишегодишњи закуп, вриједности десетине милиона марака.

Присутни чланови УО м:тела су, како сазнаје Капитал, ову одлуку донијели једногласно.

Власник „Гранд трејд“ Миле Радишић побјегао је из БиХ након што је због малверзација са акцијама Медицинске електронике правоснажно осуђен на три године затвора.

Изградња контроверзне зграде за потребе компаније м:тел имала је јак отпор у домаћој јавност због упитног начина добијања градског земљишта и дозвола, али и због његовог довођења у блиску везу са политичарима на власти у Српској.

 0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *