Емир Кустурица нови члан Крунског савета

Принц Александар Карађорђевић именовао је филмског редитеља Емира Кустурицу за члана Крунског савета, саопштила је канцеларија Александра Карађорђевића. „Велика ми је част и задовољство да и формално потврдим Ваше именовање за члана Крунског савета. Веома ме радује што ћемо имати прилике да заједнички радимо за добро нашег народа у годинама које су пред нама”, истакао […]

субота, март 30, 2013 / 08:11

Принц Александар Карађорђевић именовао је филмског редитеља Емира Кустурицу за члана Крунског савета, саопштила је канцеларија Александра Карађорђевића.

„Велика ми је част и задовољство да и формално потврдим Ваше именовање за члана Крунског савета. Веома ме радује што ћемо имати прилике да заједнички радимо за добро нашег народа у годинама које су пред нама”, истакао је принц Александар у писму новом члану Крунског савета Емиру Кустурици.

Кустурица је 15. члан Крунског савета, једног од пет савјетодавних тијела двора Карађорђевића.

Чланови Крунског савета су и историчар Чедомир Антић, књижевник Матија Бећковић, драмски писац Душан Ковачевић, књижевник Предраг Марковић, стручњак за страна улагања Милан Париводић, књижевница Светлана Велмар Јанковић.

Чланови су и професори универзитета Мирослав Гашић, Драгољуб Кавран, Никола Моравчевић, Павле Николић, Предраг Палавестра, Слободан Перовић, Богољуб Шијаковић и Драгомир Виторовић.
 0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *