Електропривреда купује РАОП

Предсједник Владе Републике Српске Александар Џомбић рекао је да Влада Српске припрема информацију којом ће задужити „Електропривреду Републике Српске” да купи предузеће „Енергоинвест – Расклопна опрема” (РАОП) из Источног Сарајева за своје потребе, преносе агенције. – Најизвјеснија је будућност ове компаније уколико је купи “Електропривреда” и постане њено зависно предузеће које производи производе за њих, […]

четвртак, децембар 20, 2012 / 17:12

Предсједник Владе Републике Српске Александар Џомбић рекао је да Влада Српске припрема информацију којом ће задужити „Електропривреду Републике Српске” да купи предузеће „Енергоинвест – Расклопна опрема” (РАОП) из Источног Сарајева за своје потребе, преносе агенције.

– Најизвјеснија је будућност ове компаније уколико је купи “Електропривреда” и постане њено зависно предузеће које производи производе за њих, јер је ова фабрика и производила за потребе електропривреде. Мислим да на тај начин треба да је спасимо – рекао је Џомбић новинарима у Бањалуци.

Џомбић је оцијенио да РАОП може да производи квалитетне и конкурентне производе у односу на друге произвођаче.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је крајем новембра у Источном Сарајеву да ће Република Српска купити предузеће РАОП.

– Договорили смо се да Пореска управа активира хипотеку и да Република Српска купи ову имовину, формира ново предузеће, упосли раднике и кредитно подржи ново предузеће за производњу, те помогне у остваривању нових послова – рекао је Додик послије састанка са руководством и представницима синдиката РАОП-а.

Предсједник Српске истакао је да је увјерен да се тај посао може завршити, да је опредјељење Владе и институција Републике несумњиво и да он гарантује за успјех.

Додик је навео да је потребно убрзати процедуре у суду и апеловао да учини све да што је могуће брже дође до формирања новог предузећа.0 КОМЕНТАРА

 1. РАОП сигурно има шансе, ово треба подржати, па ово је производна фирма са искуством и тржиштем.
  Изабрати прави менаџмент и да им се држава пуно не петља.
  Поздрав вриједним радницима РАОП-а, будите сад оно што сте и били.

 2. Pljuvaci u dalj, ajmo glavom u zid !
  Ne lupajte kad ne znate. Ovo je trebalo uraditi ima sto godina. EP godisnje da milione privatnim vukovima za usluge odrzavanja sistema, a da taj privatnik makar to podijeli sa radnicima niko mu ne bi zamjerao. Ovako RAOP ce da se obezbijedi na duze staze !!!

 3. herctref, 20.12.2012. 22:20:36
  mlatis gluposti eprs, na celu sa onom opajdarom ne moze da ocuva ni ovo sto smo im dali a ne da nesto napravi.bilo kakva proizvodnja ukljucujuci i cackalice je daleko iznad njihovih mogucnosti

 4. Електропривреда је у говнима до гуше, плате радницима касне, регреси не исплаћени, зимница нема, хаос живи, а сад треба да купују какве пропале фирме и да властодршцима пуне џепове.
  Гдје су паре од електропривреде?
  Јебем ли вам мајку лоповску!
  Што рече приједор, СВЕТЕ БАНДЕРЕ!!!
  Само вас треба повјешати, сјеме вам се стурило.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *