Електропренос: Договорена подјела добити 58:42

Управни одбор Електропреноса БиХ усвојио је данас закључак о расподјели око 98 милиона КМ добити, који би требало да потврди Скупштина акционара ове компаније, изјавио је члан Управног одбора Енис Шантић. "Добит би требало да буде расподијељења у омјеру учешћа у власништву компаније, односно 58 одсто /за Федерацију БиХ/ према 42 одсто /за Републику Српску/. […]

среда, март 26, 2014 / 15:29

Управни одбор Електропреноса БиХ усвојио је данас закључак о расподјели око 98 милиона КМ добити, који би требало да потврди Скупштина акционара ове компаније, изјавио је члан Управног одбора Енис Шантић.

"Добит би требало да буде расподијељења у омјеру учешћа у власништву компаније, односно 58 одсто /за Федерацију БиХ/ према 42 одсто /за Републику Српску/. Сједница Скупштине акционара требало би да буде одржана наредне седмице", изјавио је Шантић новинарима у Бањалуци након сједенице Управног одбора.

Он је истакао да је Скупштини акционара предложено именовање нове управе компаније, односно пет извршних директора. "Управни одбор донио је одлуку и о разрјешењу постојеће управе. Имамо потребу за запошљавањем нових радника, а данас смо разматрали и пословање компаније за 2012. годину", додао је Шантић.

Говорећи о плану инвестирања, Шантић је навео да је вриједност трогодишњих инвестиција неколико милиона КМ.

"На сједници смо усвојили трогодишњи план, а припремамо и десетогодишњи план инвестирања, што је веома важно за нашу компанију", рекао је Шантић.0 КОМЕНТАРА

  1. A šta bi vi danas delili da elektoprivreda pre vas nije izgradila sva energetska postrojenja i elektroenergetski sistem? Šta bi bi jadni bijednici, šićardžije, šverceri, šibicari, paraziti danas delili. I šta ćete deliti kad dotraju postojeće termoelektrane. Šta ćete deliti kad na sudu izgubite sudski spor sa slovencima. Šta ćete onda deliti.
    Elektrprivrda RS kada bi racionalno radila i poslovala: kada bi optustila više do pola viška radnika a ostalima najmanje prepolovila plate, kada bi štedala na javnim nabavkama, morala bi da pravi 1,5 milona godišnje dobiti, i to da ulaže u izgranju novih hidroelektrana. Na taj način bi se zaposlio sav višak radnika koji danas leži u elektroprivredi.

  2. Trenutnoj vlasti je u interesu da pokupe para što još mogu da pokupe,znaju da u oktobru dolaze novi ljudi. Oni ako ostanu na vlasti i poslije oktobra, uništiće i ovo malo sirotinje što imamo.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *