Ел Барадеи: Морси да повуче декрет и учини уступке

Лидер египатске опозиције Мохамед ел Барадеи изјавио је да предсjедник Мохамед Морси мора да одложи референдум о новом уставу и повуче спорни декрет о својим овлашћењима прије него што дође до било каквог политичког дијалога са њим. Ел Барадеи, бивши шеф Међународне агенције за атомску енергију (ИАЕА) и добитник Нобелове награде за мир, позвао је […]

субота, децембар 8, 2012 / 08:20

Лидер египатске опозиције Мохамед ел Барадеи изјавио је да предсjедник Мохамед Морси мора да одложи референдум о новом уставу и повуче спорни декрет о својим овлашћењима прије него што дође до било каквог политичког дијалога са њим.

Ел Барадеи, бивши шеф Међународне агенције за атомску енергију (ИАЕА) и добитник Нобелове награде за мир, позвао је Морсија да то учини одмах, већ ноћас, преноси АФП.

„Ако Морси предузме ове кораке, знам да има начина да кроз дијалог сви Египћани седну заједно, било да су хришћани или муслимани”, рекао је Ел Барадеи на једном приватном сателитском каналу.

Раније данас, египатски потпредсједник рекао је да би Морси могао да одложи референдум о нацрту новог устава коме се опозиција противи.

То је један од захтјева противника Морсија који већ данима демонстрирају широм Египта.

Око 10.000 демонстранта налази се и данас испред предсједничке палате, коју чува велики број војника и тенкова, постављених јуче, након сукоба присталица и противника исламистичког предсједника Морсија, у којима је погинуло седморо људи.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *