Економска забава: Које аутомобиле пјевачи најчешће помињу у пјесмама

И поред неоспорне популарности брендова као што су Мерцедес и БМВ, неке друге луксузне марке аутомобиле више инспиришу текстописце популарних пјесама данашњице

четвртак, август 31, 2017 / 11:55

Према истраживању које је спровео Блумберг, најчешће спомињани ауто-бренд у савременој хип-хоп и поп музици је Ролс-Ројс.

Студија је обухватила све пјесме које су у периоду од маја 2014. до маја 2017. доспјеле међу топ 20 на „Билбоард Хот 100“ листи, а име Ролс-Ројс појавило се 11 пута.

Други најчешће спомињан аутомобилски бренд је Ферари (9 пута), а трећи Порше (8 пута). Шевроле и Ламборџини у текстовима најпопуларнијих пјесама у последње 3 године појављују по 6 пута, а Бентли, Кадилац и Мерцедес-Бенц по 5 пута.

Портпарол компаније Ролс-Ројс, Гери Спан, каже да то није случајност, с обзиром да овај произвођач често нуди своја возила музичким звијездама на коришћење, а познате личности и музичари чине и до 20 одсто клијентеле једне од најлуксузнијих марки аутомобила на свијету.

Ролс-Ројс последњих година биљежи рекордне продајне резултате, а 2016. била је друга најбоља година у 113-годишњој историји компаније, са преко 4.000 испоручених возила у више од 50 земаља света.

Овај произвођач очекује да у 2017. прода чак 6.000 луксузних аутомобила, уз годишњи раст од 50%.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *