Економска сарадња НВО Сребренице и Пожеге

Удружење Пријатељи Сребренице у сарадњи са НВО ФОРЦА из Пожеге у Србији, спроводи прекогранични програм „Увођење одрживих модела предузетништва као подршка економском развоју у Западној Србији и Источној БиХ“. Пројекат финансира Европска комисија, ИПА компонентом прекограничне сарадње. Главни циљ овог програма јесте допринос креирању повољног окружења које би иницирало развој предузетништва младих кроз едукацију омладине […]

недеља, март 27, 2011 / 18:50

Удружење Пријатељи Сребренице у сарадњи са НВО ФОРЦА из Пожеге у Србији, спроводи прекогранични програм „Увођење одрживих модела предузетништва као подршка економском развоју у Западној Србији и Источној БиХ“. Пројекат финансира Европска комисија, ИПА компонентом прекограничне сарадње.

Главни циљ овог програма јесте допринос креирању повољног окружења које би иницирало развој предузетништва младих кроз едукацију омладине и прибављање пословних услуга, као и кроз подршку у креирању конкурентног пословног окружења у неразвијеним општинама подручја Златибор и сјевероисточне БиХ. У пројекат су укључени средњошколски центри из Сребренице, Братунца, Милића, Пожеге, Ариља и Ужица.

Пројектна активност обуке дванаест професора из поменутих шест средњих школа из Србије и БиХ за рад са ученичким компанијама организована је на Златибору, у периоду 11.03.-13.03.2011 године.

Професорима је представљан рад са ученичким компанијама по моделу "Бизнис Иновација Програм". По овом моделу професори ће формирати по три ученичка предузећа, и са њима проћи кроз све фазе рада, од оснивања, истраживања тржишта, израде бизнис плана, производње и продаје, до затварања компаније. Улога професора је да буду ментори ученичким предузећима, а на ученицима је да осмисле пословну идеју и разраде све фазе пословања компаније.

У новембру 2011. године биће организован сајам ученичких предузећа у Сребреници, на којем ће ученици представити своје компаније и продавати производе компаније. Такође, на сајму ће бити проглашена најбоља ученичка компанија, као и компанија са најбољим бизнис планом.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *