Еколошки освjештени Данци: Mокраћа је добра за пиво

Дански савјет за агрикултуру и храну (ДАФЦ) и организатори највећег европског музичког фестивала ”Рокилде” замолили су посјетиоце да донирају свој урин како би захваљујући њему произвели пиво. У овом неуобичајеном пројекту планирано је да се од 100.000 људи сакупи око 25.000 литара урина који ће бити коришћен као ђубриво за пивски јечам. “Циљ овог пројекта […]

недеља, јул 5, 2015 / 21:02

Дански савјет за агрикултуру и храну (ДАФЦ) и организатори највећег европског музичког фестивала ”Рокилде” замолили су посјетиоце да донирају свој урин како би захваљујући њему произвели пиво.

У овом неуобичајеном пројекту планирано је да се од 100.000 људи сакупи око 25.000 литара урина који ће бити коришћен као ђубриво за пивски јечам.

“Циљ овог пројекта је мијењање друштвене свјести о смећу. Умјесто као терет, желимо да други почну да га посматрају као вредан ресурс”, изјавио је Лиф Нилсен, портпарол ДАФЦ.

“Сва ова количина урина који су људи данас ослободили имала би негативан утицај на околину и канализацију. Умјесто тога, урин смо претворили у вриједан ресурс који ће бити користан”, закључио је Нилсен.

Учесницима пројекта пиво створено помоћу њуховог сопственог урина биће послужено до 2017. године. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *