Египат: Врховни тужилац дао, па повукао оставку

Врховни тужилац Египта, кога је именовао исламистички шеф државе Мохамед Морси, повукао је данас оставку коју је недавно поднео, што би могло да изазове нове напетости у јавности уочи кључног гласања о нацрту устава земље. Тужилац Талат Абдулах рекао је данас новинарима да је оставку поднио под притиском чланова тужилаштва, који су у понедељак организовали […]

четвртак, децембар 20, 2012 / 19:46

Врховни тужилац Египта, кога је именовао исламистички шеф државе Мохамед Морси, повукао је данас оставку коју је недавно поднео, што би могло да изазове нове напетости у јавности уочи кључног гласања о нацрту устава земље.

Тужилац Талат Абдулах рекао је данас новинарима да је оставку поднио под притиском чланова тужилаштва, који су у понедељак организовали пасивни протест пред његовом канцеларијом.

Поједини тужиоци Адулаха су оптужили да је вршио притисак на једног судију да не ослободи око 130 Морсијевих политичких противника, приведених током уличних нереда почетком мјесеца.

Судија је био задужен да истражи сукобе од 5. децембра између чланова Муслиманског братства и противника предсједника Морсија.

У једном говору предсједник Египта је рекао да су приведени признали да су били плаћени да нападну његове присталице, што је судија демантовао.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *