Египат убија по Синају

Египатска војска убила је 32 особе за које је навела да су „криминални елементи”, у обимној операцији коју последњих мјесец дана води на Синајском полуострву. Египат је покренуо велику безбједносну операцију на Синају након напада приписаних исламским екстремистима у којима је 5. августа убијено 16 граничара на граници Египта са Израелом. Портпарол војске, пуковник Ахмад […]

субота, септембар 8, 2012 / 14:16

Египатска војска убила је 32 особе за које је навела да су „криминални елементи”, у обимној операцији коју последњих мјесец дана води на Синајском полуострву.

Египат је покренуо велику безбједносну операцију на Синају након напада приписаних исламским екстремистима у којима је 5. августа убијено 16 граничара на граници Египта са Израелом.

Портпарол војске, пуковник Ахмад Мохамед Али казао је новинарима да је 38 особа, међу којима има странаца, ухапшено током „операције Синај” покренуте 7. августа.

„Операција ће се наставити до постизања циљева, који нису само војни већ и усмјерени на развој Синаја”, једну од најсиромашнијих области Египта, додао је.

Али је рекао и да је распоређивање војске у тој области, чија је демилитаризација предвиђена израелско-египатским мировним споразумом из 1979, обављено у „координацији” са Израелом.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *