Египат: Новинарка нападнута и сексуално злостављана

КАИРО – Новинарка америчке медијске куће „Си-Би-Ес“ Лара Логан (39) опоравља се у болници у САД након што је претучена и сексуално нападнута док је извјештавала са протеста у Египту. Према јављању америчке медијске куће, напад на Логанову десио се крајем прошле седмице на тргу Тахрир у Каиру након најаве египатског предсједника Хоснија Мубарака да […]

среда, фебруар 16, 2011 / 11:45

КАИРО – Новинарка америчке медијске куће „Си-Би-Ес“ Лара Логан (39) опоравља се у болници у САД након што је претучена и сексуално нападнута док је извјештавала са протеста у Египту.

Према јављању америчке медијске куће, напад на Логанову десио се крајем прошле седмице на тргу Тахрир у Каиру након најаве египатског предсједника Хоснија Мубарака да ће поднијети оставку.

Организација "Комитет за заштиту новинара" саопштила је да су 52 новинара нападнута, а да је њих 76 ухапшено током немира у Египту. Сви медијски радници су ослобођени.

У саопштењу Си-Би-Еса наводи се да су Логанова и њени сарадници "били окружени опасним елелментима током прославе" Мубараковог одласка са власти.

"Група жена и око 20 војника успјели су да спасу Логанову када је одвојена од колега и обезбјеђења", истиче се у саопштењу.

Логанова је дописник Си-Би-Ес-а и извјештавала је из Ирака и Авганистана.

У свом годишњем извјештају Комитет за заштиту новинара је истакао да је током 2010. године Пакистан био најмсртоноснија земља за ову професију јер је осам новинара изгубило живот радећи свој посао. Укупно су 44 новинара изгубила живот широм свијета.

Број ухапшених новинара је 145 што је битан раст у односу на раније године.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *