ЕБРД наставља да кредитира реални сектор БиХ

Европска банка за обнову и развој наставља да подржава сектор реалне економије у БиХ кредитном линијом од 10 милиона евра за Интеза Санпаоло банку из које ће бити кредитирана мала и средња предузећа.  Кредитна линија ЕБРД-а одобрена је из средстава ЕБРД-овог оквирног финансијског програма за земље западног Балкана и Хрватску, и помоћи ће Интеза Санпаоло […]

четвртак, август 30, 2012 / 07:32

Европска банка за обнову и развој наставља да подржава сектор реалне економије у БиХ кредитном линијом од 10 милиона евра за Интеза Санпаоло банку из које ће бити кредитирана мала и средња предузећа.

 Кредитна линија ЕБРД-а одобрена је из средстава ЕБРД-овог оквирног финансијског програма за земље западног Балкана и Хрватску, и помоћи ће Интеза Санпаоло банци да одговори захтјевима за финансирањем приватних предузећа током економске кризе, саопштено је из ЕБРД-а.

"Очекујемо да ће овај пројекат имати непосредан утицај на расположивост средстава за кредитирање", рекао је директор ЕБРД-ове представничке канцеларије у Сарајеву Либор Кркошка.

Директор Интеза Санпаоло банке БиХ Алмир Кркалић истакао је да ће овом кредитном линијом омогућити домаћим фирмама да добију неопходна средства за даљи рад и развој.

ЕБРД је и раније одобравала Интеза Санпаоло банци сличне кредитне линије, а претходна од 20 милиона евра била је одобрена 2010.

Интеза Санпаоло Банка, чији је већински власник Интеза Санпаоло
холдинг интернешнел, по величини је пета банкарска групација у БиХ, са развијеном мрежом и растућим портфељом.

Од почетка својих активности у БиХ, ЕБРД је уложила више од 1,4 милијарде евра у више од 100 пројеката у кључним секторима економије, и мобилисала додатне инвестиције у износу већем од 1,6 милијарди евра.

Оквирни финансијски програм за земље западног Балкана и Хрватску износи 250 милиона евра за пружање подршке банкама и небанкарским финансијским институцијама у Албанији, БиХ, Македонији, Црној Гори, Србији и Хрватској.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *