Е. Влајки: СДА понизила грађане и политички естаблишмент Српске

Потпредсједник Републике Српске Емил Влајки сматра да је СДА, приједлогом Џевада Махмутовића за министра у новој влади Републике Српске, неизмјерно понизила грађане Српске и њен политички естаблишмент. Влајки истиче да је СДА добро знала за ратну, антисрпску активност Махмутовића, а била је и свјесна да Влада Српске никада неће прихватити кандидатуру Махмутовића. "За СДА је […]

субота, март 9, 2013 / 11:19

Потпредсједник Републике Српске Емил Влајки сматра да је СДА, приједлогом Џевада Махмутовића за министра у новој влади Републике Српске, неизмјерно понизила грађане Српске и њен политички естаблишмент.

Влајки истиче да је СДА добро знала за ратну, антисрпску активност Махмутовића, а била је и свјесна да Влада Српске никада неће прихватити кандидатуру Махмутовића.

"За СДА је потпуно свеједно хоће ли учествовати у влади Српске или не. У овом часу она води борбу за територију Федерације БиХ, посебно за централну Босну, а на штету Хрвата. Српска територија је остављена за другу фазу њене експанзије", наводи Влајки у саопштењу.

Он је оцијенио да је циљ предлагања Махмутовића, носиоца "златног љиљана", првенствено да се Српској да на знање да је "геноцидна и агресорска творевина" против које ће се и даље водити рат – све до њеног уништења.

"Република Српска је пружила руку политичког пријатељства најјачој странци у Федерацији, а заузврат је добила срамни шамар. За надати се, да након овога, власт у Српској неће више хтјети да један од министара у новој влади Републике Српске буде из реда СДА како не би понизила ни српски народ, ни саму себе", истиче Влајки.

Џевад Махмутовић кандидат је СДА за министра трговине и туризма Републике Српске, а поједини медији јавили су да је носилац муслиманског ратног признања "златни љиљан".

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио да у новој влади Српске неће бити неко ко има сумњиву ратну прошлост и да тако нешто није ни званично најављено.  Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *