Џулијан Асанж се сутра обраћа јавности

Оснивач Викиликса Џулијен Асанж, који се налази у амбасади Еквадора у Лондону, требало би да се сутра обрати јавности, први пут од марта, најавио је портпарол Викиликса Кристин Храфнсон.  Храфнсон је казао да из безбједносних разлога не може да наведе детаље о начину на који ће се Асанж обратити, преноси АФП. Обраћање оснивача Викиликса очекује […]

субота, август 18, 2012 / 19:09

Оснивач Викиликса Џулијен Асанж, који се налази у амбасади Еквадора у Лондону, требало би да се сутра обрати јавности, први пут од марта, најавио је портпарол Викиликса Кристин Храфнсон.

 Храфнсон је казао да из безбједносних разлога не може да наведе детаље о начину на који ће се Асанж обратити, преноси АФП.

Обраћање оснивача Викиликса очекује се сутра око поднева, наводи агенција.

„Немам детаље о томе како ће се Асанж обратити”, рекао је Храфнсон у телефонској изјави за АФП.

Представница за штампу Форин офиса рекла је да се дјелови око зграде амбасаде Еквадора, као што је степениште, сматрају британском територијом па би, ако се Асанж ту појави, могла да буде ухапшен. Зато постоје спекулације да би оснивач Викиликса могао да да изјаву са балкона амбасаде.

Еквадор је у четвртак одобрио азил Асанжу који је у амбасади те земље у Лондону од 19. јуна, како би избјегао изручење Шведској гдје га траже због саслушања везаног за оптужбе за сексуални напад.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *